luni, 28 martie 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi , 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina,  2 cepe, 1-2 ardei grasi, un os de vita sau de porc (nu e musai), 2 linguri ulei, 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion, bors optional, patrunjel verde, sare, piper, concentrat de legume sau/si carne. Smantana, optional.
Ingrediente pentru perisoare:  500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc, 1 ceapa medie, 100 gr orez, 1 lingurita sare, ½  lingurita piper, cateva fire de marar sau patrunjel verde, 2 oua.
Mod de preparare: zarzavaturile ( mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Caliti zarzavatul in cazul in care preparati ciorba fara oase. Daca aveti oase, le puneti la fiert in apa, spumuiti de cateva ori, dupa care adaugati zarzavatul. Se acopera cu apa, se adauga sarea. Se toaca rosiile si ardeiul gras si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Se scot oasele din supa. 

Cat timp fierbe supa faceti perisoarele: se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru perisoare, se poate adauga si ceapa rasa prin razatoarea mica sau mare. Se omoginezeaza bine pasta cu mana ca pentru mici. Ca mainile umede se formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci. Se punperisoarele, una cate una inciorba, avand grija sa fie asezate pe toata suprafata oalei, nu le inghesuite toate intr-un loc. Adaugati concentratul de legume sau de carne. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Dupa 10 minute, adaugati borsul fiert separat si patrunjel verde. Se serveste fierbinte cu smantana cu patrunjel tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu