Ingrediente :
40 ml frisca
lichida, 30 gr unt, 100 gr ciocolata alba, 170 gr lapte condensat, 2 linguri
rase de lapte praf, 300 gr fulgi nuca de cocos, 30 samburi de migdale fara
coaja ( daca sunt mari se taie in doua), 200 gr napolitane cu crema de vanilie,
aprox 40 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (doar in cazul in care vreti
bomboanele mai dulci), esenta de vanilie si de migdale.
Mod de preparare : Ciocolata
rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe
bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet se ia de pe fos si se lasa la rece
minimum 2 ore. Dupa care se bate spuma pana se dubleaza volumul. Se adauga
untul frecat spuma cu zahar. Se adauga apoi laptele condensat, laptele praf si
jumatate din cantitatea de fulgi de nuca de cocos, esentele si napolitanele faramitate in robot. Se amesteca totul foarte bine ( se poate face
operatia cu mana sau la rorbot) dupa care se da la rece aproximativ 3 ore. Din compozitia rezultata, se fac bile de
marimea unei nuci, in mijloc se pune cate o migdala, dupa care fiecare bomboana
se tavaleste prin fulgi de nuca de cocos. Se dau la rece pentru minimum 4 ore !
Se pot pastra la rece chiar si o saptamana, inchise ermetic.
tare bune! Si eu le-am facut!
RăspundețiȘtergereFoarte delicioase, copii le iubesc.
RăspundețiȘtergereMa bucur! O zi buna!
RăspundețiȘtergere