Ingrediente : 2 cepe, 100 g orez, 1/2 radacina telina, 2 cartofi, 1morcov, sare, piper, 3 linguri pesmet, concentrat de legume, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, o lingurita margarina sau unt sau à lingura ulei, 2 linguri boia de ardei dulce, ardei gras colorat si masline negre optional.
Mod de preparare : Orezul se pune la fiert in apa cu concentrat de legume. Separat, se pun la fiert cortofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica.Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in unt sau margarina sau ulei. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare. Maslinele se curata de samburi si se taie feliute iar ardeii julien. Orezul fiert se amesteca cu ceapa, cartofii, morcovii, telina, maslinele si ardeiul. Se adauga pesmet, 1 cana supa cu concentrat de legume si verdeturile tocate marunt.
Se adauga boiaua de ardei, se sareaza si se pipereaza. Amestecul rezultat se pune intr-o tava potrivit de mare, unsa cu unt sau margarina, tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 min
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu