duminică, 19 ianuarie 2014

Prajitura "Alba ca Zapada"

Ingrediente: 
Foile:
2 cesti de zahar granulat, 1/2 lingurita sare, 3/4 ceasca unt topit, 1/2 lingurita esenta de vanilie sau un pachetele de zahar vanilat, 3 cesti faina, 3 lingurite praf de copt, 1 ceasca lapte, 6 albusuri de ou la temperatura camerei.
Crema:
150 gr unt sau margarina, 1/2 litru lapte, 2-3 liguri faina, 300 gr zahar pudra, zeama si coaja de la o lamaie, 100-200 gr frisca, 100-200 gr nuca de cocos.
Mod de preparare:
Foile:
Se amesteca sarea, zaharaul si untul topit intr-un vas, se adauga esenta de vanilie, se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt. Se alterneaza faina in ploaie cu laptele ce se incorporeaza concomitent in crema deja formata si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat separat cu  foarte, foarte putina sare, pana se formeaza o spuma ca pentru bezea. Se incorporeaza in aluat. Se imparte aluatul in 3 parti egale, se fac 3 foi care se coc pe fundul tavii de la aragaz. Atentie:  se coc foarte repede!
Crema: 
Se amesteca faina cu laptele si se incalzesc pe foc mic, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine untul sau margarina cu zaharul si se adauga compozitia de lapte si faina, rece. Apoi se mixeaza aceasta crema cu frisca bine batuta. Se adauga la final zeama si coaja rasa de lamaie. Se aseaza crema intre foi, iar cine doreste poate presara peste crema, fulgi de nuca de cocos. Se lasa la rece pentru minimum 12 ore! De preferinta pana a doua zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu