duminică, 19 aprilie 2015

Supa cu galuste imperiale(reteta austriaca)

Ingrediente pentru galuste : 6 oua, 100 gr faina, 100 gr gris, 100 gr unt la temperatura camerei, 100 gr parmezan, sare, piper, ½ varf de cutit de bicarbonat, (marar optional).
Ingrediente pentru supa : 1 pui, 3 cepe, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, marar, sare, piper, concentrat de gaina, 5-7 l apa.
Mod de preparare :
Galustele: se bat bine ouale cu cascavalul, sare si piper. Se adauga untul moale, apoi faina amestecata cu gris. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu un pic de ulei sau unt, tapetata cu hartie  si se da la cuptor  pentru 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi, cercuri, orice forma doriti.
Supa: se pune carnea la fiert in apa cu sare,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic, Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate. Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara. Galustele se pun in supa fierbinte si se fierb cateva minute. Se serveste cu marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu