vineri, 19 decembrie 2014

Kouglof alsacian


Ingrediente : 35 g drojdie de bere proaspata,  200 gr  lapte,  500g faina,  150 g unt, 100 g zahar, o lingurita miere de albine sau sirop da agave sau artar, un praf de sare, 3 oua,  70 g stafide, eventual o lingura rasa de cacao, esenta rom. Zahar pudra, fulgi de migdale, 2 linguri de lichior de cirese, facultativ.
Mod de preparare : Se pun stafidele la hidratat in apa calduta cu un pic de esenta de rom. Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de lapte caldut, se adauga cca 100 g faina, mierea sau siropul,  si se amesteca usor cu o paleta de lemn. Se lasa sa creasca aproximativ 20-30 minute. Sa isi dubleze volumul. Se topeste untul, se adauga restul de lapte, sarea si zaharul, si se amesteca. Se adauga apoi restul de faina amestecand continuu cu o paleta de lemn, apoi ouale la temperatura camerei, stafidele bine scurse de apa ,  cacao (facultativ), esenta de rom si lichiorul. Se amesteca, se pune maiaua care si-a dublat intre timp volumul si se framanta bine aproximativ 30 minute. Se unde forma de kouglof cu unt din abundenta, se tapeteaza peretii cu fulgi de migdale (facultativ), se pune aluatul, se acopera forma cu un servet curat si se lasa la briosa la crescut intr-un loc cald ferit de curenti de aer, cca o ora. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180°, timp de aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand se scoate briosa din forma, cine doreste o poate pudra cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu