luni, 14 martie 2011

Cozonac nemtesc cu seminte de mac

Ingrediente: 200 de grame de martipan, 2,25 pachete de unt, 1 cana de zahar, 1 baton vanilie, un praf de sare, 6 oua, 4 cani de faina, 1 praf de copt, 1 cana lapte, 1 cana seminte de mac.
Mod de preparare: se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Se bate untul crema, folosind un mixer. Se dauga sare, zahar , semintele de vanilie si continua mixarea pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se adauga martipanul si se  continua mixarea pana cand martipanul s-a dizovat in crema de unt. Se adauga oale pe rand, amestecand astfel incat inainte de adaugarea urmatorului ou, anteriorul sa fie complet incorporat in amestec. Daca se observa o inmuiere a cremei de unt,se mai  adauga o lingurita de faina pentru a ajuta la absorbirea oualor de catre unt. Separat se combina faina cu praful de copt.  Se adauga apoi acest amestec peste crema de unt si oua,  si se  amesteca pana cand s-au incorporat. In acelasi timp toarna usor, jumatate din cantitatea de lapte. Se unge o tava rotunda de prajituri sau de pasca,  cu ulei sau margarina. Se pune o jumatate din compozitie in tava. In cealalta jumatate se adauga semintele de mac si restul de lapte. Se amesteca bine. Compozitia rezultata se pune in tava, peste cea simpla. Se da tava la cuptor pentru 65-70 de minute. Se face proba scobitorii. Dupa ce cozonacul s-a copt, se scoate  din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Abia dupa ce s-a racit bine se scoate din tava. Se poate servi cu o glazura de ciocolata, obtinuta din ciocolata topita sau cu o glazura de zahar pudra. Se serveste rece.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu