vineri, 4 martie 2011

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Ingrediente :
Pentru aluat : 500 ml apa, sare, 200 gr unt, 3 oua, 50 gr zahar, 300-350 f faina.
Pentru umplutura :  2 budinci de vanilie, lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit de seminte de vanilie, 200 ml frisca lichida sau batuta, 50 gr unt.
Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra, 50 gr unt, 100 gr frisca lichida, o lingura ulei arahide.
Mod de preparare :
Aluatul : Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel mult doua, se pune faina toata odata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca un pic si se pun ouale, unul cate unul, dupa fiecare amestecandu-se bine. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici sa curga. Se tapeteaza tava mare de la aragaz cu hartie si se traseaza aluatul cu un sprit in ce forme doriti : mai mari, mai mici, rotunde. Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute, pana devin aurii. Sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se lasa cochiliile eclerelor. In timp ce cochillile se coc, se prepara crema astfel :
se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.
Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.

2 comentarii: