vineri, 4 martie 2011

Varza de bruxelles cu jambon si bacon(reteta belgiana)

Ingrediente : 1 kg varză de Bruxelles, 1 ceapa potrivita, un fir de praz, 250 gr jambon degresat taiat cubulete, 200 g bacon taiat fasii, 100 g emmental sau parmezan, 25 g unt , pesmet pentru tapetat vasul pentru gatire, sare, piper, busuioc, patrunjel verde.
Mod de preparare : se curata varza de Bruxelles de foitele exterioare, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, se spală si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. După ce a fiert 10 min., se pune într-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se pune la topit untul intr-o tigaie, se caleste nitel ceapa taiata julien si prazul taiat rondele. Se adauga jambonul si baconul, busuiocul,sare, piper si doar se amesteca incet toate ingredientele din cratita,  pe foc ! Se tapeteaza un vas de ceramica sau yena cu unt si pesmet, se aseaza un strat de varza, compozitia de jambon si bacon, se presara busuioc, oregano, patrunjel verde si se acopera cu ultimul strat de varza. Se pune deasupra o lingurita de unt,  se presara emmentalul sau parmezanul si se pun cateva fasii de bacon. Se da la cuptor pentru cca 30 de minute. Se poate servi simpla sau ca garnitura sau cu un sos béchamel.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu