miercuri, 20 aprilie 2011

Tort « Nicole »

Ingrediente :
Pentru blat : 5 oua, 5 linguri zahar, 7 linguri rase de faina.
Pentru crema :  200 gr mascarpone, 200 g frisca, 2 linguri jeleu de capsuni, 2 linguri jeleu afine, 50 g unt dulce, esenta cirese sau/si migdale.
Pentru ornament : 400 g bomboane marshmallow, 500 g zahar pudra, 30 g amidon.
Mod de preparare :
Blatul : se bat ouale intregi cu zaharul timp de 15-20 minute, cu mixerul, intai la viteza medie si apoi (cca 10-15 min) la viteza maximala, pana cand vom avea o compozitie densa, groasa ! Se adauga apoi faina foarte bine cernuta (puteti folosi o strecuratoare de ceai), cate o lingura si se incorporeaza incet cu o paleta din lemn sau din plastic, de jos in sus.  Se coace la cuptorul preincalzit, la foc mare primele 5 minute, apoi la foc mediu spre mic. Nu se deschide usa aragazului ! Blatul este copt cand il incercati cu scobitoarea,  iar pe scobitoare nu raman urme de coca. Dupa ce blatul este copt, se lasa sa se raceasca in cuptor, circa 30 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa, dupa care se aseaza pe un gratar de metal sa se raceasca foarte bine si in interior.
Crema : se bate spuma branza mascarpone si se amesteca apoi cu frisca. Se continua mixarea 2-3 minute. Se imparte crema in doua : o parte se amesteca cu jeleul de capsuni si esenta de cirese, iar cealalta cu jeleul de afine si esenta de migdale. Daca nu este suficient de dulce mai puneti sirop de agave de artar sau miere. 
Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu un sirop din : sirop de agave, esenta de cirese sau trandafir sau vanilie sau lamaie ( in niciun caz cu esenta de rom !) si apa. Se umplu blaturile si se orneaza fie cu pasta de marshmallow (vezi reteta !) sau dupa preferinta.
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu