Ingrediente:
·
½ kg carne de
porc slaba si vita
·
foi de vita
·
2 linguri rase de quinoa
·
1 ceapa medie
·
sare
·
piper
·
marar
·
5 rosii micute
·
50 - 100 gr suc rosii
·
apa
·
smantana
Mod de preparare
Se spala boabele de quinoa in mai
multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt la
saramura), se desareaza in apa rece.
Carnea in cazul in care nu o
cumparati gata tocata, se da prin masina cu ceapa cruda si se amesteca apoi cu quinoa,
scursa bine, cu sarea si piperul.
Se ia o frunza de vita, se
inlatura partea fibroasa si se pune in centrul ei o bucatica din amestecul de carne
tocata si quinoa.
Dupa care se ruleaza frunza, si indeasa
bine la capete cu degetul, dar fara sa se stranga frunza prea tare. Se aseaza
frunze de vita pe fundul vasului in care se vor fierbe sarmalele si se aranjeaza
sarmalutele. Se toarna un amestec din rosiile mixate si suc de rosii, marar,
(cui ii place poate sa puna frunze de dafin si cimbru), plus apa cat sa acopere
cu doar o jumatate de deget sarmalele. Se fierb la cuptor, la foc mic, 3-4 ore.
Se servesc cu smantana si mamaliga calda sau fara mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu