marți, 18 decembrie 2012

Sarmalute in foi de vita cu quinoa


Ingrediente:
·        ½  kg carne de porc slaba si vita
·        foi de vita
·        2 linguri rase de quinoa
·        1 ceapa medie
·        sare
·        piper
·        marar
·        5 rosii micute
·        50 - 100 gr suc rosii
·        apa
·        smantana
Mod de preparare
Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt la saramura), se desareaza in apa rece.
Carnea in cazul in care nu o cumparati gata tocata, se da prin masina cu ceapa cruda si se amesteca apoi cu quinoa, scursa bine, cu sarea si piperul.

Se ia o frunza de vita, se inlatura partea fibroasa si se pune in centrul ei o bucatica din amestecul de carne tocata si quinoa.
Dupa care se ruleaza frunza, si indeasa bine la capete cu degetul, dar fara sa se stranga frunza prea tare. Se aseaza frunze de vita pe fundul vasului in care se vor fierbe sarmalele si se aranjeaza sarmalutele. Se toarna un amestec din rosiile mixate si suc de rosii, marar, (cui ii place poate sa puna frunze de dafin si cimbru), plus apa cat sa acopere cu doar o jumatate de deget sarmalele. Se fierb la cuptor, la foc mic, 3-4 ore. Se servesc cu smantana si mamaliga calda sau fara mamaliga.






Un comentariu:

  1. va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

    RăspundețiȘtergere