joi, 24 februarie 2011

Ciorba de potroace

Ingrediente: maruntaiele, inclusiv ficatul, aripile si spinarea unei pasari, 2 oase de vaca, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac,  1 telina mica, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, leustean, sare, apa.
Mod de preparare: se spala foarte bine oasele de vaca si se pun intr-o oala cu apa pe foc. Se indeparteaza spuma si se lasa sa fiarba, 1-1 ½ ora, dupa care se strecoara supa. Se scot oasele de vita si se pune in supa in care au fiert, strecurata, carnea de pasare. Se adauga un pic de sare. Se inlatura spuma de cateva ori si adaugi zarzavatul curatat, spalat si taiat fin.  Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit, in oala acoperita. Cand carnea este aproape fiarta, se  pune zeama de varza fiarta separat. Cand clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, ficatul de pasare, iar  dupa 1- 2 clocote se ia oala de pe foc. Se potriveste gustul de sare si de acru.  Se presara leustean.


Bas du formulaire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu