joi, 24 februarie 2011

Bors de peste

Ingrediente : 300 g peste mic, 500-700 g peste mare (crap, salau, biban, stiuca), 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel (radacina), ½ telina mica, 3 ardei grasi colorati, 3-4 rosii, 2 linguri orez, bors, leustean, sare, piper. Optional: malai pentru mamaliga, mujdei de usturoi din: cativa catei de usturoi pisati si frecati cu sare, o rosie coapta sau fiarta, curatata de coaja si strivita, cimbru).
Mod de preparare: se curata ceapa si radacinoasele, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare ( intai ceapa si la 5 minute radacinoasele). Pestele mic, curata si spalat, se fierbe separat. Cand este fiert, se face un piure ( un consome), se strecoara (atentie sa nu scapati oase in consomeul de peste), si se adauga in oala mare cu zeama in care a fiert, foarte bine strecurata. Se pune ardeiul taiat, dupa 5 minute, orezul, dupa inca 5-10 minute, rosiile decojite si taiate. Cand totul este fiert, se pune borsul si se potriveste de sare. Cand borsul da in clocot, pune pestele mare, portionat. Cand pestele mare este fiert, se adauga leusteanul verde tocat, se inchide focul si se acopera oala. Se serveste cu leustean verde tocat, cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu