joi, 24 februarie 2011

Ciorba de burta

Ingrediente : 1 kg burta curatata, un rasol de vita, 50 ml otet, 300 g smantana, 2 cepe, 2 morcovi, 1 patrunjel (radacina), 1 pastarnac, 1 telina, o capatana de usturoi, sare, piper.
Mod de preparare: se fierbe rasolul impreuna cu burta, timp de trei ore. Se curata periodic spuma alba care se formeaza la suprafata. Separat, se curata  zarzavalul, se spala foarte bine si se pun intregi la fiert in oala de ciorba. Cand burta este aproape fiarta, se taie in fasiute asemenea taiteilor si se pune din nou in oala. Rasolul se curata de carne, se indeparteaza osul, iar carnea, cine doreste, o poate pune inapoi in oala. Dupa inca o ora (cand burta este bine fiarta),  se piseaza 4-5 catei de usturoi care se freaca bine cu putina sare si se pune in oala.  Se ia oala de pe foc si se drege ciorba cu 200gr de  smantana amestecata cu  ouale batute si putina zeama. Se potriveste de sare. Dupa 5-10 minute, se adauga 2-4 linguri de otet. Se serveste cu smantana, otet si sos de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu