miercuri, 23 februarie 2011

Clatite de post

Ingrediente: 200 g faina, 200 ml apa minerala gazoasa,apa, o lingura ulei, 30 g zahar, sare, un praf de bicarbonat.

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, se adauga treptat apa ca sa nu se formeze cocoloase, se adauga zaharul, bicarbonatul (stins intr-o picatura de otet) si sarea. Se toarna din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa, unsa cu ulei si se roteste ca sa se intinda uniform in toata tigaia. Se procedeaza la fel pana se termina toata compozitia.
Dupa ce s-au terminat, se intinde putina dulceata apoi se ruleaza. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu