joi, 10 februarie 2011

Flan dietetic de dovlecei …cu doua feţe


  • Ingrediente : 5oo gr dovlecei verzi, 2 rosii mari, cateva lamele de ardei gras rosu, verde, galben, 100 gr frisca lichida sau smantana, 2 oua, 200 gr fromage rapée light  sau parmezan, sare, piper alb, nucsoara, o lingurita “margarina” lichida de soia pentru gatit sau ulei
  • Mod de preparare
  • Se spala bine dovleceii, se taie cateva fasii de coaja pe lung, care se aseaza pe fundul unui vas termorezistent, in forma de gratar. Intre patratele “gratarului” se pun in diagonala, lamele de ardei gras colorat (rosu, galben, verde). Se picura pe fundul vasului grasimea vegetala sau uleiul.
  • Dovleceii se taie apoi rondele si se fierb in apa cu sare, se scurg foarte bine de apa, dupa care se paseaza sub forma unui pure. Se bat 2 oua, se amesteca cu smantana sau frisca lichida, cu cascavalul light ras, sare, piper, nucsoara. Se rastoarna compozitia in vasul termorezistent si se incheie cu un strat de rosii decojite taiate rondele. Se presara cascaval ras light si se da la cumptorul incalzit in prealabil la foc iute. Se serveste cu partea cu gratarul din coaja de dovlecei in sus, sau cu cea de rosii, sau se intercaleaza.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu