joi, 10 februarie 2011

Supa minestrone fara carne

  • Baza supa : 300 gr boabe : fasole rosie, neagra, alba, naut, linte rosie, linte verde, boabe de grau. (Sau « boabe bio pentru amestec pentru minestrone »).
  • 300 gr amestec din : conopida, fasole verde, praz, varza, morcov, mazare, telina, dovlecei, sparanghel, cartofi.
  • 5 l apa, rosii in bulion si suc de rosii dupa gust, 4-5 cuburi concentrat de legume, crema de usturoi cu smantana, sos pesto, taitei, frunze de busuioc, o lingura ulei masline.
  • Mod de preparare :
  • Se fierb mai intai boabele spalate bine si scurse in trei ape. Se adauga apoi celelalte legume, spalate, curatate, taiate sau legume congelate pentru minestrone, decongelate in prealabil. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc doua cepe, se adauga rosiile in bulion si busuioc uscat. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se varsa in oala cu supa. Se adauga concentratul, eventual sare si piper dupa gust si taiteii. Supa trebuie sa aiba o consistenta mai groasa. Cand este fiarta se opreste focul si se adauga sosul pesto. Se serveste cu crema de usturoi, parmezan, busuioc verde tocat si ardei iute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu