joi, 17 februarie 2011

Prajitura « Dunarea »

Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina, ½ praf copt, 4 linguri cacao, 5 linguri de lapte, 75 gr dulceata sau gem de visine, 3-400 gr frisca, un praf de sare.
Mod de preparare :  albusurile se bat spuma cu sarea, in alt castron se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, apoi se se adauga galbenusurile batute separat cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se ia cu lingura din albusul batut spuma si se pune treptat peste compozitia de de galbenusuri, zahar si faina, mestecand incet. Se imparte compozitia in doua. Una ramane asa cum este, iar in cealalta se adauga 2 linguri de cacao si se mixeaza. In tava tapetata cu hartie de copt punem primul blat, pe care puteti sa faceti ceva …valuri cu furculita ! Apoi se adauga si compozitia cu caco, se niveleaza, iar deasupra se pune al treilea strat, cel de dulceata de visine. Se da la cuptorul preincalzit pana trece proba cu scobitoarea.
Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit pe un gratar, dupa care se adauga ultimul strat : cel de frisca ! Se presara cacao, se mai pot face ceva valuri, desigur cu furculita. Se da la frigider pentru minim o ora.



2 comentarii:

  1. Am ajuns si aici pe blogul tau...dupa mirosul de prajitura ha,ha,ha. Imi place aici la tine, e frumos si sa stii ca ti-am trecut link-ul si in lista mea de bloguri prietene.
    Pupici si weekend frumos !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit, Lia! Te sarut si eu! Ma bucur ca iti place ...aici la mine!

    RăspundețiȘtergere