joi, 17 februarie 2011

Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)


Ingrediente : Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece.
Umplutura: 200 gr bacon, 1 ceapa rosie, 300-400 gr ceapa alba, 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras, 2 oua, 2O gr frisca lichida sau smantana, un varf de cutit de zahar, o lingurita de unt, sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare: Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt. Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta(impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul). Se coace la cuptorul preincalzit(la 200°C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu