luni, 28 februarie 2011

Praz gratinat (Gratin de poireau) (reteta belgiana)

Ingrediente :   4-5 fire de praz, 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan), 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte, 25 gr unt, 50 gr faina, sare, piper, nucsoara, marar sau patrunjel.
Mod de preparare : de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in  rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min.  Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu