marți, 22 februarie 2011

Pui in sos de arahide cu legume (reteta asiatica)

Ingrediente : 1 fileu din piept de pui, taiat fasii; ½ radacina ghimbir, un pic de ardei rosu iute, 50 gr bambus, 30 gr muguri de soia, ardei rosu, galben si verde ‚toate cam de marimea unui ardei mare) taiat fasii, morcov taiat bastonase, un sfert de telina mica taiata bastonase, ceapa verde (doar frunzele verzi), o cescuta de mazare fiarta, o ceasca de fasole verde, 4-5 ciuperci negre asiatice uscate, un pahar mic de supa de carne, o lingurita amidon,1 lingura unt arahide, o lingura ulei arahide, sos de soia, concentrat aromatic asiatic dulce-acrisor, o lingura de miere, o lingura otet de orez, o cana de orez cu bobul lung.
Mod de preparare: se pune in wok uleiul de alune iar cand este foarte incins, se adauga radacina de ghimbir si ardeiul. Sunt gata (adica si-au lasat aromele) atunci cand incepe sa va usture ochii. Le scoateti sau le lasati daca vreti o aroma mai puternica. Puneti fasiile de pui si le parpoliti repede pe o parte si pe alta, la foc mare. Adaugati untul de arahide, morcovul si telina, le caramelizati impreuna un pic, apoi ardeiul gras si apoi bambusul, ciupercile hidratate(in putina apa calda) si mugurii de soia. Totul trebuie sa fie doar: caramelizat! Se adauga supa de carne, mierea, sosul de soia, concentratul dulce-acrisor, amidonul, si se lasa 10 minute la foc mic. Orezul se fierbe in apa simpla, fara sare. Cand mancarea este gata, se presara ceapa verde taiata in bucati nici prea mari , nici prea mici si se serveste cald  cu orez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu