marți, 22 februarie 2011

Tarta elvetiana cu mere si pere

Ingrediente : 4 mere, 2 pere, 200- 250 gr faina, 100 gr zahar tos, 75 gr unt,  3 oua, 4 linguri lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasa de citrice, ulei pentru uns tava,  peltea de mere sau miere, un pic de scortisoara.
Mod de preparare :  se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat in cubulete mici si se continua mixarea pana ce crema devine spumoasa. Se presara faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza felii de mere si de pere, iar in centru 3 mere taiate si curatate de samburi si coaja, crestate,  in care se pune un praf de zahar amestecat cu scortisoara. Se presara un pic de zahar peste toate fructele si se da tava la cuptor, la 180 °C. Se face proba scobitoarei. Cand se scoate din cuptor se ung merele din centru cu peltea de mere topita sau cu miere amestecata cu un pic de scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu