joi, 10 februarie 2011

Supa asiatica de creveti la wok


  • Ingrediente : 200 gr creveti, ½ radacina ghimbir, 3 catei usturoi, pigment rosu(ardei iute rosu pentru cine doreste supa un pic mai picanta), o lingura ulei arahide, cateva ciuperci negre asiatice sau pleurotus, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, un morcov mic, un litru supa de carne sau apa calda si un cub de concentrat de carne, 100 gr bambus, 100 gr muguri de soia, sos de soia, o mana de taitei de orez, sos thai ( sau o lingurita miere de albine sau zahar brun), o lingurita otet de orez, coriandru.
  • Mod de preparare : Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate asiatice. Se incalzeste un pic wok-ul sau vasul in care se va prepara supa, se pune uleiul la incins. Cand este foarte bine incins, se adauga radacina de ghimbir tocata, cateii de usturoi intregi si pigmentul rosu. Se scot cand incep sa ne usture un pic ochii ! Se pastreaza pentru a se adauga la urma pentru cine doreste, dar nu e obligatoriu. Se caramelizeaza repede ardeii taiati fasii pe lung si morcovul taiat lamele. Se adauga supa de carne sau apa calda si concentratul de carne, ciupercile, o lingurita de sos de soia. Peste 5 minute se adauga taiteii de orez, mierea sau zaharul sau sosul thai, otetul de orez. Cand taiteii sunt fierti se adauga crevetii decorticati, se fierb inca 2-3 minute. Se serveste cu frunze de coriandru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu