luni, 21 februarie 2011

Supa de pui à la grec(Avgolemono)

Ingrediente:
1 pui, 5 litri de apa, 2 linguri ulei de masline, 1 pahar orez, 2 cepe, 2 morcovi, o telina mica, 1 patrunjel radacina, 3 galbenusuri, 2 lamai, marar, sare, piper.
Mod de preparare : Se pune puiul la fiert in apa cu sare si se spumuieste. Cand carnea e fiarta, se scoate puiul, se strecoara supa si se adauga legumele, intregi sau taiate in rondele, cubulete, fiecare dupa preferinta. Apoi se adauga orezul. Cand zarzavatul si orezul sunt fierte, se adauga puiul taiat si dezosat daca se doreste. Se lasa inca un clocot dupa care se adauga ouale batute amestecate cu zeama de lamaie. Se adauga la fel ca smantana, adica : se toarna cate un pic de supa in castronul cu amestecul din galbenusuri si lamaie, dupa care se rastoarna in oala cu supa! Se potriveste de sare si piper, eventual concentrat de pui, se ia oala de pe foc si se adauga mararul. Se pune capacul si se mai lasa 5 minute inainte de servire.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu