luni, 21 februarie 2011

Tartă cu ricotta, dietetică

 Ingrediente necesare pentru aluat tarta: 300 gr. tarâţe de ovăz, 50 gr. tărâţe de grâu( sau 350 gr de făină integrală ), 200 gr unt sau margarină, 2 ouă, indulcitor, un vârf de cuţit de sare, coaja de la ½ portocală, esenţă de vanilie sau de flori de portocal.
Prepararea aluatului : Se pun tărâţele(măcinate fin dacă se doreşte, la maşina de cafea) sau făina într-un castron, în mijloc se face o scobitură în care se adaugă untul sau margarina topite pe bain-marie, ouăle, sarea, indulcitorul, coaja de portocală şi esenţa. Se frământă bine şi se pune la rece pentru 30 de minute.
Ingrediente: Brânză „ Ricotta” sau urdă slabă, 500 gr., 4 ouă, îndulcitor, pure de caise din compot, esenţă de vanilie, scorţişoară, un praf de curcuma, o banană sau felii de caise.
Mod de preparare: Se bat ouăle cu îndulcitorul, se adaugă brânza, pureul de caise, esenţa, scorţişoara şi curcuma. Foaia de tartă se întinde cu sucitorul pe o planşetă presărată cu făină, se aşează în forma de tartă si se înţeapă din loc în loc cu un scobitor pentru a scoate aerul. Se aşează peste aluat compoziţia pentru tartă, se ornează cu felii de banană sau caise şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil la foc potrivit. După 15 minute se unge toată suprafaţa tartei cu un ou batut şi se dă din nou la cuptor. Când este gata (se face proba cu scobitoarea), se presară cu scorţişoară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu