luni, 21 februarie 2011

Souflée de peşte şi legume(diet)

 Ingrediente: (pentru 4-6 porţii)
Somon roz, sălbatic, la conservă: cca: 400 gr., 100-150 gr. păstrăv afumat sau somon afumat, 4-6 batoane mici de surimi, 500 gr. fasole verde la conservă, 1-2  ardei gras verde şi unul roşu, o ceapă mică,100 gr. castravete verde,100 gr. ciuperci negre sau de care aveţi,  100-150 gr., măsline negre, 5-6 roşii cherry pentru decor sau felii de roşie, 1/2 linguriţă tărâţe de grâu şi o lingură tărâţe de ovăz, margarină sau unt pentru uns tava, soya light, piper, praf de usturoi, nucşoară, oregano, 2 cutii petite suisse sau 50 gr. smântână dietetică, 50 gr. friscă lichidă 0% grăsimi.                      
Mod de preparare: Se scurge şi se spala cu apă rece fasolea verde, se spală celelalte legume. Se taie legumele potrivit, (castravetele se spală bine şi se taie rondele cu tot cu coajă), ½ din cantitatea de măsline se taie rondele. Se amestecă toate legumele omogen şi o jumătate din cantitatea de fasole verde. Se unge o tavă cu margarină sau ulei, se tapetează cu tărâţele ( sau cu pesmet dacă nu se prepară musacaua pentru dietă), se adaugă amestecul de legume, se presară un pic de sare pe toată suprafaţa şi un pic de piper, următorul strat va fi somonul. Al treilea strat va fi compus din restul de fasole verde peste care se adaugă condimente, iar ultimul strat va fi format din fileul de peşte afumat si surimi. Se prepara sosul din smantână, frişcă şi o lingură de tărâţe de ovăz, cu nucşoară şi curcuma dacă aveţi. Nu semixează prea tare, ca să nu se îngroaşe frişca lichidă! Trebuie sa aibă consistenţa unui sos. Se toarnă uniform sosul peste preparatul din tavă, se ornează cu fâmii subţiri de ardei gras şi roşu, cu rondele de măsline şi roşiile cherry.
Se pune tava la cuptorul încălzit în prealabil, se coace aproximativ 30 minute la foc mic după care la mediu. Se serveşte fie rece, fie caldă, dacă se doreşte cu o garnitură, mai mult decorativă de salată verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu