luni, 14 martie 2011

Bors de urzici

Ingrediente: 0,5 kg urzici, 2 cepe, 1 morcov, ½ telina, 1 patrunjel, 1 capatana usturoi, 2 linguri de orez, 1 lingura hrean ras, 1 legatura leustean, bors, concentrat legume, sare, piper, 1 lingura ulei, suc de rosii sau rosii in bulion (optional).

Mod de preparare: se curata si se spala foarte bine urzicile in cateva ape. Se oparesc cu apa putin sarata. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste un pic in ulei. Se adauga apoi radacinoasele, spalate si tocate dupa preferinta. Se calesc impreuna 3-4 minute dupa care se adauga urzicile si apa. Se fierb la foc potrivit. Dupa 20-30 minute se adauga orezul (se poate si fara). Cand orezul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii pentru cine doreste, concentratul de legume si borsul. Se lasa 2 clocote si se inchide focul. Se adauga imediat hreanul, usturoiul pisat si leusteanul tocat marunt. Se acopera oala pentru 5-10 minute dupa care se poate servi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu