joi, 17 martie 2011

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Ingrediente  (pentru o paine de 500 gr) : 400 g faina integrala de grau, 100 g tarate de grau, 1 cub de drojdie 25 g, 1 lingurita de miere, 1 lingurita de sare, 2-3 linguri seminte de floarea soarelui, 350 ml apa calduta.
Mod de preparare:  se pune apa la incalzit dupa care se pregateste
drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu drojdia, 1 lingura faina si mierea. Se lasa un pic la dospit la caldura.
 Se amesteca bine in vasul in care veti framanta, faina integrala, taratele de grau si sarea. Se adauga maiaua crescuta, apa calduta (nu o puneti toata de la inceput) si incepeti sa framantati. Pe masura ce se leaga aluatul, mai adaugati apa si semintele de floarea soarelui. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline si sa nu fie lipicios. Se lasa la crescut, la caldura, acoperit cu un prosop, cca 1 ora. Dupa care puneti aluatul in tava in forma de paine si mai lasati-l inca 30 minute sa creasca la cald. Cand este coapta, acoperiti painea in forma in care a copt, cu un prosopel foarte putin umezit, timp de 10 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu