sâmbătă, 19 martie 2011

Stiuca umpluta

Ingrediente: o stiuca de 1 kg, 2 felii de paine alba, o ceapa, patrunjel, 2 oua, 1 pahar lapte, sare, piper.
 Mod de preparare:   se curata stiuca de solzi, se face o taietura circulara la baza capului, pe burta, cam de 5-6 cm prin care se scot matele. Se spala bine pestele dupa care se bate cu latul lamei cutitului ca sa se desprinda mai usor pielea de carne.  Se continua apoi taietura initiala, dar se taie doar pielea de jur imprejurul capului. Se introduc degetele pe sub pielea stiucii si se ruleaza usor pielea astfel incat aceasta sa se desprinda de carnea ce ramane pe os. Cand pielea se ruleaza pana la coada se scoate coloana vertebrala . Carnea ramasa pe piele se desprinde cu o lingura, pielea se da cu putina sare si se intoarce la loc. Se taie capul stiucii si se trece la desprinderea carnii de pe oase. Carnea  se da prin masina de tocat impreuna cu cele doua felii de franzela inmuiate in lapte si stoarse bine. Ceapa taiata se caleste putin cat sa devina transparenta, dupa care, impreuna cu verdeata se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale peste compozitia obtinuta, sarea si piperul si se amesteca pana la omogenizarea completa. Cu aceasta compozitie se umple uniform pielea stiucii cu ajutorul unei linguri, apoi se coase la capat. Se inteapa  stiuca cu acul din loc in loc, se unge cu putin ulei si se introduce la cuptor 50-60 minute impreuna cu capul la foc nu prea mare ca sa nu crape. Dupa ce se scoate din cuptor, se taie partea unde a fost cusuta, se ataseaza capul si se orneaza dupa  cu lamaie, verdeata si legume. Se poate servi rece ca aperitiv sau calda ca fel principal cu legume natur. Publicaţi postare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu