sâmbătă, 19 martie 2011

Saramura de caras

Ingrediente:  4 carasi, ardei iute, 3 catei de usturoi usturoi pisat  (optional), 2 fire usturoi verde, cimbru, sare, 400 ml apa fierbinte.
Mod de preparare: pestele se curata  de solzi, se scot matele si urechile, apoi se presara sare pe exterior si interior.  Se  frige pe gratar sau  la gril sau intr-o tigaie bine incinsa presarata cu sare grunjoasa, pe aragaz.
 Pentru saramura : se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu sarea,cimbrul si apa. Se lasa un clocot, doua. Se ia saramura de pe foc si daca se doreste se mai poate adauga si usturoiul pisat. Pestele  se aseaza intr-un vas mai mare si se acopera cu saramura fierbinte. Se serveste cu mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu