luni, 14 martie 2011

Supa de morcovi parfumata cu portocale si ghimbir (reteta franceza cu iz oriental)

O supa de morcovi combinata cu vitalitatea sucului de portocale, tonica si delicioasa, parfumata cu ghimbir

Pentru 6 persoane:
Ingrediente  :
1 kg morcovi, 3 portocale, 2 cartofi, ½ radacina de ghimbir, 2 tablete de concentrat pui, 15 cl de frisca lichida sau smântână lichida, turmeric, 1-2 stelute anason, sare, piper, patrunjel verde, 2-3 l apa.
Mod de preparare :
Într-o cratiţă se amesteca morcovii spălati şi tăiati cu coaja unei portocale bine spalate sub jet de apa, o portocala fara coaja,  cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, radacina de ghimbir tocata marunt, stelutele de anason, concentratul de pui, apa. Fierbeti  30 de minute sau 10 minute dacă folosiţi oala sub presiune. Se mixeaza supa. La sfarsit se adauga sare, piper, tumernic, toate dupa preferinta si sucul de la doua portocale. Se serveste fierbinte, fie simpla, fie cu frisca lichida sau smanatana si patrunjel verde tocat marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu