vineri, 4 martie 2011

Tarta cu carne si ciuperci

Ingrediente :
 pentru aluat : aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece;
 pentru umplutura:  500 g carne tocata amestec de por si vita, 150 g emmental sau parmezan, 1 ceapa, 100 gr frisca licida sau smantana, 200g ciuperci, 1-2 rosii, ardei gras colorat, condimente, sare, piper.
Mod de preparare : aluatul brisée :  se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si  apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se caleste ceapa tocata in ulei sau unt, se adauga carnea si se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se mai lasa 5 minute pe foc, mic. Se amesteca apoi cu parmezanul sau emmentalul, frisca lichida, se condimenteaza, se pune sare si piper si se toarna amestecul peste foaia de tarta. Se orneaza cu felii rotunde de rosii si fasii de ardei grasi colorati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu