joi, 3 martie 2011

Supă de somon cu creveţi (reteta scandinava)

Ingrediente: 500 grame file de somon,  300 grame creveţi decorticaţi,  4 litri supă de peşte sau o supa din apa si concentrat peste sau legume sau pui,  300 ml frisca lichida, 2 cartofi,  2morcovi, 1 pătrunjel,  3 tije tulpină de ţelină,  ½ telina mica,  1 ceapă alba, 1 ceapa rosie,  2 linguri ulei de măsline, 1-2 ardei grasi colorati, 2 rosii potrivite,  3-4 căţei de usturoi si 4-5 catei usturoi pisat, 1 linguriţă praf de curry, 1 foaie de dafin,  4 linguri de pătrunjel tocat, 4 linguri de mărar tocat, sucul de la 2 lămâi sau/si otel balsamic din vin rosu, sare, piper.

Mod de preparare:  se curata ceapa, cateii de usturoi si cartofii. Se toaca ceapa, usturoiul si cartofii mărunt. Se incinge  uleiul intr-o oală. Se soteaza 2 minute legumele tocate. Se adauga praful de curry, foile de dafin si supa de peste. Se lasa să fiarbă la foc mic. Se curata si se taie in lamele subtiri, morcovul, telina si patrunjelul. După ce supa a fiert 20 de minute, adăugaţi zarzavaturile. Dupa 10 minute se adauga rosiile, ardeiul gras si tijele de telina . Cand sunt 90% fierte toate legumele, se adauga somonul intai si apoi crevetii. Cand pestele se ridica la suprafata se inchide focul si se adauga  frisca lichida, usturoiul pisat, mararul, patrunjelul si sucul de lamaie sau otetul. Daca se reincalzeste supa, sa nu se ajunga la punctul de fierbere ! Se serveste cu frunze de morcov tocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu