marți, 12 aprilie 2011

Ratatouille la cuptor (dietetic)

Ingrediente (pentru 4 persoane) : 2 vinete lunguiete, 2 dovlecei, 4-6 catei usturoi, 3 ardei grasi colorati, 3 rosii, 2 cepe, 150 gr rosii in bulion taiate cubulete, 1 lingura ulei masline, o lingura herbes de Provence, ½ lingurita cimbru, ½ lingurita busuioc, patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare : se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul taiat felite foarte subtiri, ceapa tocata si se caramelizata foarte putin. Se adauga rosiile in bulion si bulionul, ierburile de Provence si busuiocul, se sareaza( nu prea tare, dar nici nu este nevoie sa puneti sare), se pipereaza si se lasa socul sa fiarba 10 minute la foc mediu. Intr-un vas care merge la cuptor, se toarna sosul si spoi se aseaza feliile de legume, intercaland felii de vinete cu dovlecei, rosii, ardei. Se acopera cu o hartie sulfurizata si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute. Se ia hartia si se mai lasa aproximativ 5-10 minute sa se gratineze un pic. Se serveste calda sau rece, simpla sau garnitura, sau cu emmental sau parmezan, cu patrunjel verde tocat
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu