marți, 12 aprilie 2011

Ciorba de ciuperci cu kaizer

Ingrediente : 250 gr kaizer, 300 gr ciuperci, 2-3 ardei grasi colorati, 2 morcovi, 1/2 radacina telina, 2 cepe, 2 tije de telina, 2 cartofi, 2 oua, o lamaie, 250 gr smantana, frunze de morcov, marar, sare, concentrat de carne sau legume, 2 stelute anason, 5-6 catei de usturoi pisat, o lingura ulei.
Mod de preparare : Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga apoi morcovul si telina, dupa 2-3 minute, ardeii taiati si tijele de telina rondele. Se adauga cca 4 l apa, cartofii intregi (curatati), ciupercile taiate mai marisor. Cand au fiert cartofii se scot si se paseaza, ca un piure (pentru a lega ciorba, ai da consitenta) si se pun din nou in oala, se adauga concentratul si anasonul. Se las adoua clocote si se inchide focul. Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se pun 2, 3 polonice de supa ca sa ajunga la o temperatura apropiata cu cea a compzitiei din oala si se toarna incet, amestecand continuu, in ciorba. La urma se adauga sucul de lamaie amestecat cu usturoiul. Se poate pune o legaura de marar foarte fin taiat. Se acopera cu un capac si se poate servi dupa 10 minute. Se serveste cum arar tocat si/sau frunze de morcov
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu