marți, 15 februarie 2011

Bors cu carne de vita

Ingrediente : 500 gr carne vita, 2 cepe,1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 3 rosii sau suc de rosii sau pasta de tomate sau rosii in bulion, 1ardei, tije de telina, telina radacina, 2 cartofi, leustean, bors, sare, concentrat de vita, smantana, o lingura ulei.

Mod de preparare : Se spala carnea, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se curata spuma. Legumele se taie dupa dorinta si se calesc putin in ulei: mai intai ceapa, apoi se adauga radacinoasele, ardeiul si tija de telina. Cand carnea este aproape fiarta se pun in oala legumele calite, rosiile sau sucul de rosii, sare, concentrat de vita. Se dau in doua clocote, se adauga borsul. Se serveste simpla sau cu smantana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu