marți, 15 februarie 2011

CIORBA FALSA DE BURTA

Ingrediente: 300 g ciuperci pleurotus, 2  cepe, 1 morcov , telina radacina, patrunjel radacina si/sau pastarnac, 3 cartofi,  250 g smantana, otet, 2 galbenusuri, 1-2 linguri ulei, concentrat de vita, sare, piper, usturoi, marar .
Mod de preparare : se taie legumele dupa preferinta si se calesc in oala in care se prepara supa. Se adauga apa (3-5 l), se pun cartofii intregi. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate fasii pe lung. Cartofii fierti se scot si se paseaza, dupa care se adauga in oala cu supa. Se adauga concentratul, se amesteca ouale batute si smantana. Se opreste focul.  Se amesteca smantana si ouale cu cateva polonice de supa, astfel compozitia va ajunge la o temperatura cat mai apropiata cu cea a supei ( ca supa sa nu se branzeasca) ! se mai adauga otet, usturoi pisat, sare si piper dupa gust si mararul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu