joi, 10 februarie 2011

« Musaca » dietetica de mazare si fasole cu somon


  • Ingrediente : 2 cepe rosii, 500 de legume : mazare, fasole boabe, fasole verde, morcov, telina (legume congelate sau la cutie), 1 conserva de 500 gr somon roz salbatic in suc propriu (sau ton), 200 gr crema de branza light, 150 gr parmezan light, 2 oua, 2 rosii, o lingura sos soia light, o ligura ulei masline, oregano, busuioc, cumin, sare, piper
  • Mod de preparare :
  • Se stropeste fundul unui vas din ceramica sau  termorezistent cu o lingura de soia light. Se taie rondele dintr-o ceapa si jumatate care se aseaza pe fundul vasului. Se amesteca intr-un castron, cu o paleta din lemn, pestele, ouale batute, crema de branza, 75 gr parmezan, ½ ceapa rosie taiata nu prea fin, oregano, se adauga un praf de cumin, un pic de piper si sare eventual (de preferat : nu !)
  • Peste rondelele de ceapa se aseaza legumele amestecate cu 50 gr parmezan. Urmatorul strat este amestecul de peste si branzeturi. Se incheie cu un strat de rosii taiate rondele peste care se presara busuioc si parmezan. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline. Se coace la cuptor la foc moderat primele 15 minute si apoi la foc iute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu