miercuri, 23 februarie 2011

Pizza de post ( cu mazare si ciuperci)

Ingrediente pentru aluat: 350 g faina, un cubulet de drojdie(20 g),apa calduta, sare, ½ lingurita zahar, ulei de masline.
Ingrediente pentru sos: o ceapa, 3 catei usturoi, o frunza de dafin, oregano, busuioc, ½ rosii taiate in suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente pentru toping: 4-5 ciuperci, o ceapa, un pahar de masline, o cutie mica de mazare, cateva fasii de ardei gras colorat, o lingura ulei, eventual branza tofu.
Mod de preparare: aluatul: se dizolva drojdia in apa, se framanta un aluat potrivit de tare din faina, apa calda, sare si zahar, si se lasa sa creasca . Sosul: se caleste ceapa tocata marunt in ulei, se agauga rosiile si sucul de rosii, oregano, busuioc, frunza de dafin, sare, piper. Se fierbe sosul 7-10 minute. Se intinde foaia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Se inteapa foaia cu furculita ca sa iasa aerul. Se unge foaia cu ulei, apoi cu sos de rosii, se adauga amestecul din: mazare, ceapa taiata solzisori si ciupercile taiate felii. Deasupra de pun fasiile de ardei gras colorat, maslinele si branza tofu. Se da la cuptor la 170°C timp de 30-40 min. Se serveste cu restul de sos de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu