vineri, 18 februarie 2011

Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Ingrediente: 350 g conopida, 300g broccoli, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice), 2 linguri faina, 400 ml lapte, 200 frisca lichida, 100 g smantana, 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella), 4 galbenusuri, 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde, sare, piper, nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline, oregano, busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.
Mod de preparare:  se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sosul de baza:  se topeste untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe sosul 3 min. Se inchide focul si se adauga frisca lichida, jumatate din parmezan, smantana si condimentele ( a nu se uita nucsoara!). Se adauga tot sosul un pic racit in castronul in care se bat spuma galbenusurile, in prealabil. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge o forma cu unt, se presara putin pesmet si se pun in ea straturi de legume si sos. Se presara deasupra sosul ramas parmezan sau branza rasa sau mozzarella. Se da la cuptor 35-40 min. Se serveste cu sos de rosii.
Cuisine d'Eugénia             http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu