marți, 22 februarie 2011

Tocanita de porc cu cartofi in crusta de paine

Ingrediente: 250 gr. pulpa de porc, 200 muschi de porc, 700 gr cartofi, 2 ardei grasi mari, 3 cepe mari, 2 morcovi, 2 linguri ulei floarea soarelui, sare, piper, cuisoare, o legatura de patrunjel, 2 linguri pasta de tomate, 2 legaturi de cimbru, 2 paini mari de vatra..
Mod de preparare : Se taie carnea cubulete si se caleste in uleiul incins.Taiem carnea de porc cubulete si o calim in ulei. Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga ceapa taiata marunt si 2 linguri de apa. Cand sunt rumenite se adauga cartofii cubulete, morcovii rondele, ardeii taiati, si aproape de final : 2 linguri de pasta de tomate, sarea, cimbrul, piperul, cuisoarele. Lasam un clocot, doua, dupa care bagam tocanita la cuptor. Se prepara painea astfel : se taie painea si se scobeste de miez. Cand tocanita este gata, se serveste firbinte in crusta de paine cu patrunjel tocat si crengute de cimbru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu