marți, 22 februarie 2011

TOCHITURA PORC

Ingrediente : 500 gr carne de porc proaspata putin grasuta, 300 ficat de porc, 4 carnati, 2 cepe rosii, o lingura de pasta de tomate si/sau de ardei rosii (optional), 4 catei de usturoi intregi, usturoi pisat dupa preferinte, o foaie de dafin, cimbru, sare, piper, o cana de 200 gr vin rosu, cine are, o lingura de untura de porc.
Mod de preparare : Se incinge foarte bine untura sau o lingura rasa de ulei intr-o cratita cu peretii cat mai grosi si se pune carnea taiata (nici prea …prea, nici foarte …foarte) la prajit.Se adauga din cand in cand cate un pic de vin.  Cand carnea este pe jumatate facuta se adauga ceapa taiata solzisori, se caleste un pic si apoi se adauga carnatii. Apoi sarea, foaia de dafin, piperul, cateii de usturoi. In final se adauga pasta de tomate, vinul ramas si usturoiul pisat. Se serveste cu mamaliga calda si …of course, cu vin rosu de la mama lui !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu